MUNDUs historie

Verden er omskiftelig og MUNDU..? Ja, vi skifter med

Siden 1990 har MUNDU været en del af det aarhusianske NGO-landskab. Med gribende gæstelærere, farverige festivaller og handlemod i en globaliseret verden, skaber vi kulturmøder og engagement for børn og unge.

Rejsen har været alt andet end kedelig. Scroll ned gennem MUNDUs historie og hør om vores:

1990-00'erne

Verden ind i Aarhusskoler

Læn dig tilbage og lyt til forhenværende sekretariatsleder, Sonja Salminen, der har været en fast del af MUNDU gennem 00’erne og 10’erne, fortælle om MUNDUs historie og virke fra den spæde græsrodsbegyndelse til de store festivaller og marked i Aarhus.

Begyndelsen

I 1989 spirer idéen om en skoletjeneste, der samler alle de gode tanker fra et blomstrende aarhusiansk NGO-landskab for at bringe dem ud i skolerne.

I 1990 bliver drømmen til virkelighed, og MUNDU tager sine første spæde skridt – dengang med navnet O3V – Oplysningscenter om den 3. verden.

MUNDUs første år er præget af et tæt samarbejde med Aarhus’ græsrodsorganisationer og et stærkt bånd med globale gæstelærere.

Skolebesøg med gæstelærere

Med drømmen om at skabe rummelighed og udvide danskernes horisont drager MUNDU ud i alle landets kroge, for at bringe verden ind i klasserne med Trommer & Tale.

2010'erne

De vilde år(husianere)
Festivaler og marked

I MUNDUs vilde år er der fest og farver på programmet. Du har måske selv været til Det Vestafrikanske marked i Musikhusparken eller Images of the World?

Verdensspejlsfestivalen

Verdensspejl Festivalen løber af stablen 5 år i træk og samler byens borgere til et brag af en verdensfest i forbindelse med Aarhus festuge.

2020-nu

Nye tider - Nye ansigter i MUNDU

Under pandemien skifter MUNDU form. I sekretariatet kommer nye kræfter til, og MUNDU træder ind i den digitale tidsalder. Hør MUNDUs sekretariatsleder, Susanne Kirkegaard, fortælle om MUNDUs nye form og retning i en globaliseret verden.

Handlemod i en global verden

I en tiltagende globaliseret verden, retter vi nu blikket mod Verdensmål og rettigheder. Vi ønsker at give børn og unge handlemod til at gebærde sig i en foranderlig verden. 

Scenariedidaktik, kreativitet og bevægelse

I vores undervisningsmaterialer og forløb har vi fokus på at skabe engagement blandt eleverne. Det gør vi gennem scenarie- og bevægelsesdidaktik og fokus på inddragelse af kreative opgaver, hvor eleverne skal tænke i løsninger på virkelig problemstillinger.

Vil du være med til at forme MUNDUs historie?

Vær med til at give børn og unge handlemod gennem engagerende undervisning om bæredygtighed, FN’s Verdensmål og global uretfærdighed.