Fredsplanetens Orienteringsløb

Krig og konflikt kan være svære emner at tale om i undervisningen. Det aktive og engagerende undervisningsforløb Fredsplanetens Orienteringsløb, taler om krig og fred i børnehøjde og hjælper børn med at forstå og sætte ord på, hvad fred er for en størrelse, og hvordan vi kan bekæmpe fordomme og forvandle Jorden til en “Fredsplanet”, så vi kan komme tættere på at realisere Verdensmål 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner.

To facilitatorer fra MUNDU kommer ud på skolerne og står for orienteringsløbet. MUNDU laver på forhånd ruten for orienteringsløbet i skolens nærområde. Eleverne scanner QR-koder på posterne med deres smartphones. Gennem løbet får eleverne til opgave at løse kreative opgaver og svare på og diskutere spørgsmål om fred, krig og solidaritet. Løbet starter og slutter på skolen og tager ca. 3 timer pr. klasse at gennemføre.

Op til 4 klasser pr. skole kan deltage. Klasserne sendes afsted forskudt af hinanden. MUNDU står for alt det praktiske. Du skal blot sørge for, at eleverne er delt op i grupper, klædt på til at være udendørs og har adgang til én smartphone per gruppe.

Forløbet er finansieret af:

Detaljer

Tidsforbrug: 2-3 lektioner per klasse
Antal elever: Op til 75

Priser
2.500 kr. + transportomkostninger

Undervisningsmaterialet er gratis og frit tilgængeligt
Se materiale

Strammer økonomien?

Bare rolig, der er ingen kvaler, når ULF betaler

Se ULF’s guide til, hvordan din skole kan søge økonomisk støtte til undervisningsforløb i Aarhus kommune (Gælder for grundskoler). Ligger din skole i en anden kommune, vil vi anbefale dig at kontakte din skolekonsulent og høre, hvilke muligheder I har.